פלאפל אפוי

פלאפל אפוי

גירסא חדשנית, אפוייה ובריאה למאכל הלאומי, שכל אחד יכול להכין בבית ובקלות!

רכיבים: (ל-50 כדורים גדולים, או 100 קטנים)

500 גרם גרגירי חומוס יבשים

6 שיני שום

חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)

חופן כוסברה (1/4 שקית)

1 כף קמח לבן

2 כפיות מלח

2 כפות שמן קנולה

להגשה: 1 כוס טחינה גולמית מלאה; 1 כוס מים

פלאפל אפוי: לפני האפיה

אופן ההכנה:

  1. להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (להחליף את המים פעם ב 12 שעות). לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.

  2. לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות.

  3. במטחנת בשר, לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.

  4. לשמן ב 1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 / 100 כדורים (רצוי במכשיא ליצירת כדורי פלאפל, אך אפשר גם בכפית) ולסדר על גבי התבנית. לטפטף מעל את השמן שנותר.

  5. לאפות כ 10 דקות, עד שהכדורים זהובים-שחומים. להוציא מהתנור, להפוך את הכדורים ולאפות עוד 5-7 דקות נוספות.

  6. להגשה: לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון, שום ותבלינים לפני הטעם), ולהגיש.

בתיאבון!

כמה זה עולה לנו? המתכון מניב 10 מנות (מנה= 5 כדורי פלאפל גדולים ו 3 כפות טחינה מוכנה). מנה מכילה 5.2 מ"ג ברזל, 220 מ"ג סידן, 11 גרם סיבים תזונתיים וכ 340 קק"ל.

יערה שרי, דיאטנית קלינית © כל הזכויות שמורות

60 תגובות לפוסט “פלאפל אפוי”

  1. בתאריך 05 דצמבר 2007 בשעה 20:58 # כוכי דיין

    אתר מקסים, יעיל ובריא, כל הכבוד, יישר כוח!

  2. בתאריך 19 יולי 2008 בשעה 19:34 # דניאל

    כ"כ בא לי להכין אותם. אבל מה עושים עם אין מטחנת בשר? אפשר לטחון במעבד מזון?

  3. בתאריך 19 יולי 2008 בשעה 20:05 # יערה

    היי דניאל,

    אפשר בכיף לטחון במעבד מזון, רצוי בכמה פולסים כדי שלא תיווצר תערובת מחיתית מדי.

    תהני מהבלוג,
    יערה

  4. בתאריך 13 ספטמבר 2008 בשעה 5:55 # odeia

    כתוב להוסיף כוס מים לתערובת – האם זו לא טעות?

    רוצה לנסות להכין אפוי, נשמע טוב.

    האם כל מתכון פלאפל ניתן לאפות או רק את זה?

  5. בתאריך 13 ספטמבר 2008 בשעה 10:35 # יערה

    היי odeia,

    זו לא טעות, יש להוסיף כוס מים לתערובת.
    לדעתי אפשר להכין פלאפל אפוי מכל מתכון פלאפל, לקבלת "אפקט הטיגון" וכדורים פריכים רצוי להבריש בשמן את נייר האפייה ואת פני הכדורים.

    בהצלחה,

    יערה

  6. בתאריך 13 ספטמבר 2008 בשעה 10:52 # odeia

    תודה רבה רבה
    ינוסה בקרוב

  7. בתאריך 04 נובמבר 2008 בשעה 21:52 # נועם

    בלי לבשל את החומוס?! רק השרייה ואפיה? נשמע טוב מלהיות אמיתי…

  8. בתאריך 04 נובמבר 2008 בשעה 22:21 # יערה

    היי נועם וברוך הבא,

    רק להשרות ולאפות. במתכוני פלאפל בדרך כלל לא מבשלים מראש את גרגירי החומוס כמו בממרח חומוס. המתכון אכן מומלץ!

    תהנה מהבלוג,
    יערה

  9. בתאריך 10 נובמבר 2008 בשעה 16:00 # עדנה

    האם אפשר להכין גם מגרגרי חומוס קפואים ?

    כמה גרם חלבון יש במנה של 5 כדורים ? ואם לא כולל לטחינה ?

  10. בתאריך 10 נובמבר 2008 בשעה 23:52 # יערה

    היי עדנה,

    גרגירי חומוס קפואים עברו בישול, לכן איני בטוחה שיתאימו (יכול להיות שכן- לא ניסיתי).

    מנה של 5 כדורים מכילה כ 10 גרם חלבון, יחד עם הטחינה כ 14 גרם חלבון.

    תהני מהבלוג,
    יערה

  11. בתאריך 13 נובמבר 2008 בשעה 1:39 # דסהסטאר

    בדיוק עכשיו אפיתי את הפלאפל, יצא קצת יבש (עשיתי בתנור על מצב גריל, אולי צריך על אפייה רגילה?)
    אבל יצא נחמד מאוד
    בפעם הבאה אני חושבת שאוסיף הרבה יותר מהפטרוזיליה ומהשום…

    תודה רבה על המתכון!

    אולי תוסיפי גם מתכון של פלאפל פול אפוי?:)

  12. בתאריך 13 נובמבר 2008 בשעה 8:39 # יערה

    בוקר טוב,
    אפיתי את הפלאפל בשני תנורים שונים, ולפעמים הגריל נוטה להיות "אלים" מדי – נסי באפייה רגילה בפעם הבאה. לפעמים יש אפילו צורך לאפות ללא מצב "טורבו" – תלוי בתנור.

    הרעיון של פלאפל פול נקרא טעים מאד!
    אחשוב על כך :-)

    יום נעים,
    יערה

  13. בתאריך 01 פברואר 2009 בשעה 16:39 # emilyail

    עכשיו רק חסר מתכון של פיתה מקמח מלא ויאממממי

  14. בתאריך 03 מרץ 2009 בשעה 9:18 # אמא ל4

    אפיתי אתמול, יצא נהדר, כל הארבעה אהבו מאוד (שזה נדיר ביותר).
    נעשה שוב, כמות כפולה …

  15. בתאריך 17 יולי 2009 בשעה 10:41 # osi

    האם ניתן לאפות כמה שעות לפני, ולחמם את הכדורים לפני האוכל?

  16. בתאריך 17 יולי 2009 בשעה 11:01 # יערה

    היי osi,
    אין בעיה לאפות כמה שעות לפני, ולחמם לפני ההגשה. הכדורים גם עוברים יפה מאד הקפאה, וניתן להפשיר בתנור.
    תהני מהבלוג,
    יערה

  17. בתאריך 17 יולי 2009 בשעה 12:38 # osi

    תודה!

    הכנתי ויצא ממש טעים.

  18. בתאריך 04 אוגוסט 2009 בשעה 3:17 # Tamara244

    מהם הערכים התזונתיים של מנה ללא הטחינה?

    תודה מראש :)

  19. בתאריך 09 אוגוסט 2009 בשעה 22:42 # יערה

    היי תמרה,
    5 כדורי פלאפל (לא כולל טחינה) מכילים 210 קק"ל, 10 גרם חלבון, 3.1 מ"ג ברזל, 53 מ"ג סידן ו 8.5 גרם סיבים תזונתיים.
    תהני מהבלוג,
    יערה

  20. בתאריך 12 אוגוסט 2009 בשעה 3:25 # Tamara244

    תודה רבה :)
    אכן נהנת, יש לך בלוג מקסים ביותר!
    אני רק מחכה כבר להזדמנות לנסות מספר מתכונים מהאתר P:

  21. בתאריך 17 אוגוסט 2009 בשעה 13:39 # עדי

    הכרתי את הבלוג שלך השבוע…
    הפלאפלים שלי כרגע בתנור… אשמח לכתוב אח"כ איך יצא!

    תודה רבה על הבלוג המקסים!

  22. בתאריך 19 אוגוסט 2009 בשעה 22:01 # לינו

    מממ… נראה טוב.

    האם תוכלי לאמר לי כמה גרם שומן רווי יש במנה של 5 כדורים?

    תודה

  23. בתאריך 19 אוגוסט 2009 בשעה 22:09 # יערה

    היי לינו,
    5 כדורי פלאפל (לא כולל טחינה) מכילים 5 גרם שומן ו 0.6 גרם שומן רווי.
    אם כוללים את הטחינה – כ 17 גרם שומן, 2.5 גרם שומן רווי.

    בהצלחה,
    יערה

  24. בתאריך 23 ספטמבר 2009 בשעה 18:22 # שרה

    שלום יערה,
    הכנתי כבר פעם אחת ומחר אכין שוב (כל החיילים חוזרים הביתה).
    אני ממליצה להיכנס לאתר מתכונים.נט ולחפש שם את המתכון לפיתות לבנוניות. הכנה קלה להדהים, והתוצאה מהממת. פיתות תפוחות, נהדרות, טעימות (הכנתי מקמח 70% מלא). משתלב יופי עם הכדורים המצוינים שלך.
    שרה

  25. בתאריך 30 ספטמבר 2009 בשעה 13:53 # חנהמיכל

    אחלה מתכון.
    רק עכשו התודעתי לבלוג הנהדר הזה!
    נשמר במועדפים.
    חנה

  26. בתאריך 21 אוקטובר 2009 בשעה 22:51 # נועה

    הי,
    הכנתי היום את כדורי הפלאפל. זו היתה ארוחת הצהריים שלי ושל בעלי. כשזה יצא חם מהתנור, הכנסתי לתוך פיתה, עם הרבה טחינה (טחינה גולמית מלאה עם כמות שווה של מים + לימון + מלח) וסלט ירקות קצוץ דק, הכל בתוך הפיתה. יצא ממש ממש טעים ומשביע להרבה שעות. לקח קצת יותר מ-10 דק' לצד הראשון. לקח קצת יותר מ-15 דק' עד שקצת הזהיבו (לא חיכיתי שיהיו ממש חומים) ואז הפכתי לעוד 5-6 דק'. מהכמות הזו שבמתכון אפיתי כ-80 כדורים, אז כמובן שנשארו לי הרבה. את אומרת שיוצאים טעימים גם אחרי הקפאה הפשרה וחימום?
    תודה רבה,
    נועה

  27. בתאריך 22 אוקטובר 2009 בשעה 8:47 # יערה

    היי נועה,
    שמחה לשמוע שהכנת והצליח!
    כדורים מוכנים עוברים מצויין הקפאה.
    בפעם הבאה תוכלי להכין ולאפות רק ממחצית הבלילה (כ 40-50 כדורים קטנים) ואת היתר להקפיא ולהפשיר ללילה במקרר, בפעם אחרת.
    יערה

  28. בתאריך 24 נובמבר 2009 בשעה 11:20 # אביטל

    רק לגבי השמן – אפשר לקנות ספריי לשמן
    יש בחנויות לכלי בית ספריי מזכוכית שמגיע עם מנגנון מיוחד שמיועד למנוע את סתימת הספריי ע"י השמן

    זה מתאים בדיוק לכל המתכונים שעוברים הסבה מטיגון לאפייה (לביבות, שניצלים וכו')

  29. בתאריך 24 נובמבר 2009 בשעה 20:25 # יערה

    היי אביטל,
    מזמן חשבתי לרכוש אחד כזה, במיוחד אם הוא חוסך בשמן.
    תודה על התזכורת,
    יערה

  30. בתאריך 25 נובמבר 2009 בשעה 12:04 # אביטל

    הכנת התערובת אפשרית גם בבלנדר ?
    אחד כזה שהגיע עם המיקסר (Kenwood).
    יש לו להב מתכת, ולרוב אני משתמשת בו להכין שייקים מפירות.

  31. בתאריך 26 נובמבר 2009 בשעה 5:28 # יערה

    היי אביטל,
    אם את מתכוונת למעבד מזון, ניתן להשתמש בו בפולסים קצרים, אבל אם את מתכוונת לשייקר של קנווד, (לי יש אחד בבית שמגיע עם ברז) כאן פחות יתאים, כיוון שרוב הסיכויים שייתקע בדרך ולבסוף ייטחון את הרכיבים לחלוטין וייצור מהם עיסה מאד נוזלית שיהיה קשה ליצור ממנה כדורים. היתרון במטחנת בשר הוא שהכנסת הנוזלים והמוצקים נעשית בסדר מסויים, ובקצב איטי, ליצירת עיסה בדיוק במרקם הנכון.

    בהצלחה,
    יערה

  32. בתאריך 07 דצמבר 2009 בשעה 22:19 # היילי

    הי, האם ניתן להכין הפלאפל האפוי מקמח אורז
    או קמח קינואה?

    בתודה על אתר מאד חיוני.

  33. בתאריך 08 דצמבר 2009 בשעה 0:15 # יערה

    היי היילי,
    לדעתי לא תהיה בעיה להחליף לקמח אורז (לא התנסיתי בשימוש בקמח קינואה), במיוחד כיוון שמדובר בכמות קמח קטנה.
    בהצלחה- אשמח לשמוע איך יצא,
    יערה

  34. בתאריך 08 פברואר 2010 בשעה 7:31 # דנה

    היי יערה,
    בלוג מקסים!

    אני חולת קרוהן ומתנזרת מקטניות (בגלל הסיבים הרבים ובגלל נטייתם לגרום לגזים) ובכל זאת, כ"כ בא לי לנסות את המתכון (-:
    האם יש דרך להפחית את כמות הסיבים מכדורי הפלאפל (על הטחינה אני מוותרת) והאם ישנה דרך שהם פחות יגרמו לגזים?

    תודה רבה!!

  35. בתאריך 09 פברואר 2010 בשעה 13:25 # יערה

    היי דנה,
    תוכלי להפוך את החומוס יותר ידידותי למשתמש ע"י השריה שלו למשך 3 ימים, עם הקפדה להחליף את המים ולשטוף היטב כל 12 שעות, או להנביט (לצערי לא אוכל לסייע לך בנושא -עדיין לא ניסיתי להנביט בהצלחה..) את הגרגירים לפני השימוש.
    על מנת להפחית מכמות הסיבים אפשר להשתמש במחצית הכמות חומוס ובמחצית בבשר או דג (זה לא יהיה בדיוק פלאפל.. אבל עדיין טעים) המכילים כמות מזערית של סיבים.

    תהני מהבלוג ובהצלחה,
    יערה

  36. בתאריך 10 פברואר 2010 בשעה 8:14 # דנה

    תודה רבה יערה,
    אני אעדיף להשתמש בכל כמות הפלאפל ולא לערב דג/בשר, כי אז זה לא ירגיש לי כמו פלאפל אמיתי (-: מקסימום אוכל פחות בכל פעם כדי לצמצם את הסיבים. אני גם אשרה את גרגרי החומוס כפי שהצעת.
    תודה רבה-רבה !!!

  37. בתאריך 10 אפריל 2010 בשעה 11:39 # לי

    יערה יקרה
    תודה על כל המתכונים הנפלאים.אני משרה את החומוסים כבר 3 ימים ומחליפה את המים.יום אחד חזרתי מאוחר והמים הוחלפו אחרי יותר מ12 שעות. יש ריח לא ככ נעים מהחומוסים-האם יש מצב שאני צריכה לזרוק את הכל או שזה ריח טבעי?
    תודה
    לי

  38. בתאריך 10 אפריל 2010 בשעה 12:55 # יערה

    היי לי,
    אפשר לשטןף את החומוס היטב ולהשתמש בו ללא בעיה, יכול להיות שבגלל מזג האוויר החם התהליך הואץ מעט, להבא במזג אוויר כזה אפשר להשרות בקירור.
    בהצלחה,
    יערה

  39. בתאריך 20 אפריל 2010 בשעה 18:16 # אסף

    יצא מעולה.

  40. בתאריך 21 מאי 2010 בשעה 8:55 # אביטל

    יערה,
    אני עומדת להכין את הפלאפל האפוי בפעם השנייה.

    שמתי לב שבמתכונים אחרים לפלאפל אין תוספת מים.
    האם זה משהו שהוספת בגלל האפייה ?

  41. בתאריך 21 מאי 2010 בשעה 9:14 # יערה

    היי אביטל,
    במתכונים אחרים שאני מכירה בהם מטגנים את הפלאפל מוסיפים מים, אבל בכמות קטנה יותר.
    ממליצה להוסיף את כל כמות המים הרשומה במתכון -שתתרום לפלאפל עסיסי יותר.
    בהצלחה ,
    יערה

  42. בתאריך 09 אוקטובר 2010 בשעה 16:23 # מרי

    כמה שאלות:
    1. יש לי חומוס שהושרה 12 שעות והקפאתי אותו. האם להפשיר ולהשרות אותו שוב במיים?
    2. האם צריך להוסיף סודה לשתיה כמו בשאר המתכונים המוכרים?

    תודה!

  43. בתאריך 10 אוקטובר 2010 בשעה 0:03 # יערה

    היי מרי,
    את יכולה להפשיר את החומוס המושרה- אין צורך בהשריה נוספת. כמו כן אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
    בהצלחה,
    יערה

  44. בתאריך 11 אוקטובר 2010 בשעה 9:14 # טליה

    היי יערה,

    נראה מצויין!
    אפשר להקפיא?

  45. בתאריך 12 אוקטובר 2010 בשעה 8:13 # יערה

    היי טליה, בהחלט!
    תהני מהבלוג,
    יערה

  46. בתאריך 13 אוקטובר 2010 בשעה 8:52 # טליה

    יערה,

    מה את אומרת על תוספת של טחינה גולמית למתכון משהו כמו כף?

  47. בתאריך 13 אוקטובר 2010 בשעה 16:54 # יערה

    היי טליה,
    לא חושבת שזה ישפיע על התוצאה הסופית, את מוזמנת לנסות ולשוב לדווח..
    תהני מהבלוג,
    יערה

  48. בתאריך 13 אוקטובר 2010 בשעה 20:18 # טליה

    טוב, לא ניסיתי עם הטחינה אבל הם יצאו טעימים, לא מספיק עסיסיים… אולי יותר מים פעם באה? מאחר והמעבד מזון שלי לא גדול הייתי צריכה לעשות את זה בכמה נגלות, ובסוף עירבבתי את העיסה ביד יכול להיות שזה קשור?

  49. בתאריך 28 ינואר 2011 בשעה 12:02 # סינתיה

    הי יערה,
    לאחרונה הפכנו "פריקים" של אוכל בריא ואנחנו אוכלים בעיקר קטניות וירקות (ללא מוצרי חלב, סוכר, בשר או קמח לבן) רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון ללא קמח בכלל שכן אנו ממעטים בקמח ולא אוכלים כלל קמח לבן רק מלא, שיפון, כוסמין וכיו"ב
    תודה רבה.
    אני מתחילה לעבור על כל הבלוג שנראה לי ממש מצויין.

  50. בתאריך 15 פברואר 2011 בשעה 22:50 # יערה

    היי סינתיה- אין בעיה להשמיט את הקמח לחלוטין.
    תהני מהבלוג,
    יערה

  51. בתאריך 23 מרץ 2011 בשעה 9:39 # פנינה

    יערה שלום, למה רק עכשיו גיליתי את הבלוג המצוין שלך??
    השריתי גרגרי חומוס במים למשך יומיים ועכשיו אני שמתי במסננת עד הצהריים ואז אכין פלאפל.
    אצלך רשום 500 גר' גרגרי חומוס יבשים, אין לי מושג כמה גרם החומוס שאצלי… אם אשקול אותו רטוב, זה בטח לא יהיה אותו דבר. יש לך עצה איך אדע שאני עושה כמויות טובות?
    ושאלה נוספת, כמה זה כוס מים אצלך? אצלי זה 200 מ"ל.
    תודה רבה רבה!!

  52. בתאריך 07 אוגוסט 2011 בשעה 14:16 # סימה

    שלום

    רצתי לשאול איזה תחליף מתאים לקמח אני רוצה להכין את הפלאפל נטול גלוטן (שיהיה מתאים לצליאק)

  53. בתאריך 07 אוגוסט 2011 בשעה 16:47 # יערה

    היי סימה,
    אפשר להשתמש בקמח לא גלוטן או להשמיט לחלוטין.
    תהני מהבלוג,
    יערה

  54. בתאריך 23 אוגוסט 2011 בשעה 8:34 # ניצן

    היי יערה,

    יש לך באמת בלוג מצוין, אני לא אוהבת לבשל ובזכות הבלוג חווית הבישול נראית הרבה יותר נעימה וקלה..

    שאלה קטנה- האם ניתן לעשות מתכון זה בבלנדר סטיק (מקל)?

    תודה רבה

  55. בתאריך 23 אוגוסט 2011 בשעה 14:39 # יערה

    היי ניצן,
    לדעתי לא יצליח בבלנדר מקל כיוון שגרגירי החומוס קשים (ללא בישול). מצד שני לא ניסיתי אז לא יכולה להיות בטוחה..
    אם אתה מנסה אשמח לשמוע איך יצא :-)
    תהנה מהבלוג,
    יערה

  56. בתאריך 13 נובמבר 2011 בשעה 23:01 # איילת

    הי יערה רציתי קודם לציין שהאתר שלך מקסים ויש בו מתכונים שנראים טעימים מאד, לגבי הפלאפל : מדוע צריך להשרות כל כך הרבה זמן א החומוס?

    ?

  57. בתאריך 01 ינואר 2012 בשעה 19:45 # מעיין

    היי יערה,

    את חושבת שאם אטחן את החומוס בבלנדר מוט זה יעבוד?

    תודה רבה ושנה אזרחית טובה :)

  58. בתאריך 21 אפריל 2012 בשעה 9:15 # יעל

    הי, כתבתי פעם אחת כנראה שלא נקלט.
    תודה רבה על המתכונים, אני נהנית מהם מאד.
    רציתי לשאול לגבי החומוס – הוא כבר מושרה כ-3 ימים, והוא רק התנפח, לא התרכך. האם הוא צריך להתרכך?
    תודה

  59. בתאריך 22 נובמבר 2012 בשעה 16:57 # נטלי

    היי יערה,

    האם אפשר להחליף את השמן בשמן בריא יותר או אפילו טוב יותר – תחליף אחר שאינו שמן?

    תודה רבה.
    נטלי.

  60. בתאריך 27 אפריל 2013 בשעה 11:29 # חנה

    כמה זמן המתכון הזה לוקח?

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש