60 responses

  1. כוכי דיין
    5 בדצמבר 2007

    אתר מקסים, יעיל ובריא, כל הכבוד, יישר כוח!

  2. דניאל
    19 ביולי 2008

    כ"כ בא לי להכין אותם. אבל מה עושים עם אין מטחנת בשר? אפשר לטחון במעבד מזון?

  3. יערה
    19 ביולי 2008

    היי דניאל,

    אפשר בכיף לטחון במעבד מזון, רצוי בכמה פולסים כדי שלא תיווצר תערובת מחיתית מדי.

    תהני מהבלוג,
    יערה

  4. odeia
    13 בספטמבר 2008

    כתוב להוסיף כוס מים לתערובת – האם זו לא טעות?

    רוצה לנסות להכין אפוי, נשמע טוב.

    האם כל מתכון פלאפל ניתן לאפות או רק את זה?

  5. יערה
    13 בספטמבר 2008

    היי odeia,

    זו לא טעות, יש להוסיף כוס מים לתערובת.
    לדעתי אפשר להכין פלאפל אפוי מכל מתכון פלאפל, לקבלת "אפקט הטיגון" וכדורים פריכים רצוי להבריש בשמן את נייר האפייה ואת פני הכדורים.

    בהצלחה,

    יערה

  6. odeia
    13 בספטמבר 2008

    תודה רבה רבה
    ינוסה בקרוב

  7. נועם
    4 בנובמבר 2008

    בלי לבשל את החומוס?! רק השרייה ואפיה? נשמע טוב מלהיות אמיתי…

  8. יערה
    4 בנובמבר 2008

    היי נועם וברוך הבא,

    רק להשרות ולאפות. במתכוני פלאפל בדרך כלל לא מבשלים מראש את גרגירי החומוס כמו בממרח חומוס. המתכון אכן מומלץ!

    תהנה מהבלוג,
    יערה

  9. עדנה
    10 בנובמבר 2008

    האם אפשר להכין גם מגרגרי חומוס קפואים ?

    כמה גרם חלבון יש במנה של 5 כדורים ? ואם לא כולל לטחינה ?

  10. יערה
    10 בנובמבר 2008

    היי עדנה,

    גרגירי חומוס קפואים עברו בישול, לכן איני בטוחה שיתאימו (יכול להיות שכן- לא ניסיתי).

    מנה של 5 כדורים מכילה כ 10 גרם חלבון, יחד עם הטחינה כ 14 גרם חלבון.

    תהני מהבלוג,
    יערה

  11. דסהסטאר
    13 בנובמבר 2008

    בדיוק עכשיו אפיתי את הפלאפל, יצא קצת יבש (עשיתי בתנור על מצב גריל, אולי צריך על אפייה רגילה?)
    אבל יצא נחמד מאוד
    בפעם הבאה אני חושבת שאוסיף הרבה יותר מהפטרוזיליה ומהשום…

    תודה רבה על המתכון!

    אולי תוסיפי גם מתכון של פלאפל פול אפוי?:)

  12. יערה
    13 בנובמבר 2008

    בוקר טוב,
    אפיתי את הפלאפל בשני תנורים שונים, ולפעמים הגריל נוטה להיות "אלים" מדי – נסי באפייה רגילה בפעם הבאה. לפעמים יש אפילו צורך לאפות ללא מצב "טורבו" – תלוי בתנור.

    הרעיון של פלאפל פול נקרא טעים מאד!
    אחשוב על כך :-)

    יום נעים,
    יערה

  13. emilyail
    1 בפברואר 2009

    עכשיו רק חסר מתכון של פיתה מקמח מלא ויאממממי

  14. אמא ל4
    3 במרץ 2009

    אפיתי אתמול, יצא נהדר, כל הארבעה אהבו מאוד (שזה נדיר ביותר).
    נעשה שוב, כמות כפולה …

  15. osi
    17 ביולי 2009

    האם ניתן לאפות כמה שעות לפני, ולחמם את הכדורים לפני האוכל?

    • יערה
      17 ביולי 2009

      היי osi,
      אין בעיה לאפות כמה שעות לפני, ולחמם לפני ההגשה. הכדורים גם עוברים יפה מאד הקפאה, וניתן להפשיר בתנור.
      תהני מהבלוג,
      יערה

  16. osi
    17 ביולי 2009

    תודה!

    הכנתי ויצא ממש טעים.

  17. Tamara244
    4 באוגוסט 2009

    מהם הערכים התזונתיים של מנה ללא הטחינה?

    תודה מראש :)

    • יערה
      9 באוגוסט 2009

      היי תמרה,
      5 כדורי פלאפל (לא כולל טחינה) מכילים 210 קק"ל, 10 גרם חלבון, 3.1 מ"ג ברזל, 53 מ"ג סידן ו 8.5 גרם סיבים תזונתיים.
      תהני מהבלוג,
      יערה

  18. Tamara244
    12 באוגוסט 2009

    תודה רבה :)
    אכן נהנת, יש לך בלוג מקסים ביותר!
    אני רק מחכה כבר להזדמנות לנסות מספר מתכונים מהאתר P:

  19. עדי
    17 באוגוסט 2009

    הכרתי את הבלוג שלך השבוע…
    הפלאפלים שלי כרגע בתנור… אשמח לכתוב אח"כ איך יצא!

    תודה רבה על הבלוג המקסים!

  20. לינו
    19 באוגוסט 2009

    מממ… נראה טוב.

    האם תוכלי לאמר לי כמה גרם שומן רווי יש במנה של 5 כדורים?

    תודה

    • יערה
      19 באוגוסט 2009

      היי לינו,
      5 כדורי פלאפל (לא כולל טחינה) מכילים 5 גרם שומן ו 0.6 גרם שומן רווי.
      אם כוללים את הטחינה – כ 17 גרם שומן, 2.5 גרם שומן רווי.

      בהצלחה,
      יערה

  21. שרה
    23 בספטמבר 2009

    שלום יערה,
    הכנתי כבר פעם אחת ומחר אכין שוב (כל החיילים חוזרים הביתה).
    אני ממליצה להיכנס לאתר מתכונים.נט ולחפש שם את המתכון לפיתות לבנוניות. הכנה קלה להדהים, והתוצאה מהממת. פיתות תפוחות, נהדרות, טעימות (הכנתי מקמח 70% מלא). משתלב יופי עם הכדורים המצוינים שלך.
    שרה

  22. חנהמיכל
    30 בספטמבר 2009

    אחלה מתכון.
    רק עכשו התודעתי לבלוג הנהדר הזה!
    נשמר במועדפים.
    חנה

  23. נועה
    21 באוקטובר 2009

    הי,
    הכנתי היום את כדורי הפלאפל. זו היתה ארוחת הצהריים שלי ושל בעלי. כשזה יצא חם מהתנור, הכנסתי לתוך פיתה, עם הרבה טחינה (טחינה גולמית מלאה עם כמות שווה של מים + לימון + מלח) וסלט ירקות קצוץ דק, הכל בתוך הפיתה. יצא ממש ממש טעים ומשביע להרבה שעות. לקח קצת יותר מ-10 דק' לצד הראשון. לקח קצת יותר מ-15 דק' עד שקצת הזהיבו (לא חיכיתי שיהיו ממש חומים) ואז הפכתי לעוד 5-6 דק'. מהכמות הזו שבמתכון אפיתי כ-80 כדורים, אז כמובן שנשארו לי הרבה. את אומרת שיוצאים טעימים גם אחרי הקפאה הפשרה וחימום?
    תודה רבה,
    נועה

    • יערה
      22 באוקטובר 2009

      היי נועה,
      שמחה לשמוע שהכנת והצליח!
      כדורים מוכנים עוברים מצויין הקפאה.
      בפעם הבאה תוכלי להכין ולאפות רק ממחצית הבלילה (כ 40-50 כדורים קטנים) ואת היתר להקפיא ולהפשיר ללילה במקרר, בפעם אחרת.
      יערה

  24. אביטל
    24 בנובמבר 2009

    רק לגבי השמן – אפשר לקנות ספריי לשמן
    יש בחנויות לכלי בית ספריי מזכוכית שמגיע עם מנגנון מיוחד שמיועד למנוע את סתימת הספריי ע"י השמן

    זה מתאים בדיוק לכל המתכונים שעוברים הסבה מטיגון לאפייה (לביבות, שניצלים וכו')

    • יערה
      24 בנובמבר 2009

      היי אביטל,
      מזמן חשבתי לרכוש אחד כזה, במיוחד אם הוא חוסך בשמן.
      תודה על התזכורת,
      יערה

  25. אביטל
    25 בנובמבר 2009

    הכנת התערובת אפשרית גם בבלנדר ?
    אחד כזה שהגיע עם המיקסר (Kenwood).
    יש לו להב מתכת, ולרוב אני משתמשת בו להכין שייקים מפירות.

    • יערה
      26 בנובמבר 2009

      היי אביטל,
      אם את מתכוונת למעבד מזון, ניתן להשתמש בו בפולסים קצרים, אבל אם את מתכוונת לשייקר של קנווד, (לי יש אחד בבית שמגיע עם ברז) כאן פחות יתאים, כיוון שרוב הסיכויים שייתקע בדרך ולבסוף ייטחון את הרכיבים לחלוטין וייצור מהם עיסה מאד נוזלית שיהיה קשה ליצור ממנה כדורים. היתרון במטחנת בשר הוא שהכנסת הנוזלים והמוצקים נעשית בסדר מסויים, ובקצב איטי, ליצירת עיסה בדיוק במרקם הנכון.

      בהצלחה,
      יערה

  26. היילי
    7 בדצמבר 2009

    הי, האם ניתן להכין הפלאפל האפוי מקמח אורז
    או קמח קינואה?

    בתודה על אתר מאד חיוני.

    • יערה
      8 בדצמבר 2009

      היי היילי,
      לדעתי לא תהיה בעיה להחליף לקמח אורז (לא התנסיתי בשימוש בקמח קינואה), במיוחד כיוון שמדובר בכמות קמח קטנה.
      בהצלחה- אשמח לשמוע איך יצא,
      יערה

  27. דנה
    8 בפברואר 2010

    היי יערה,
    בלוג מקסים!

    אני חולת קרוהן ומתנזרת מקטניות (בגלל הסיבים הרבים ובגלל נטייתם לגרום לגזים) ובכל זאת, כ"כ בא לי לנסות את המתכון (-:
    האם יש דרך להפחית את כמות הסיבים מכדורי הפלאפל (על הטחינה אני מוותרת) והאם ישנה דרך שהם פחות יגרמו לגזים?

    תודה רבה!!

    • יערה
      9 בפברואר 2010

      היי דנה,
      תוכלי להפוך את החומוס יותר ידידותי למשתמש ע"י השריה שלו למשך 3 ימים, עם הקפדה להחליף את המים ולשטוף היטב כל 12 שעות, או להנביט (לצערי לא אוכל לסייע לך בנושא -עדיין לא ניסיתי להנביט בהצלחה..) את הגרגירים לפני השימוש.
      על מנת להפחית מכמות הסיבים אפשר להשתמש במחצית הכמות חומוס ובמחצית בבשר או דג (זה לא יהיה בדיוק פלאפל.. אבל עדיין טעים) המכילים כמות מזערית של סיבים.

      תהני מהבלוג ובהצלחה,
      יערה

  28. דנה
    10 בפברואר 2010

    תודה רבה יערה,
    אני אעדיף להשתמש בכל כמות הפלאפל ולא לערב דג/בשר, כי אז זה לא ירגיש לי כמו פלאפל אמיתי (-: מקסימום אוכל פחות בכל פעם כדי לצמצם את הסיבים. אני גם אשרה את גרגרי החומוס כפי שהצעת.
    תודה רבה-רבה !!!

  29. לי
    10 באפריל 2010

    יערה יקרה
    תודה על כל המתכונים הנפלאים.אני משרה את החומוסים כבר 3 ימים ומחליפה את המים.יום אחד חזרתי מאוחר והמים הוחלפו אחרי יותר מ12 שעות. יש ריח לא ככ נעים מהחומוסים-האם יש מצב שאני צריכה לזרוק את הכל או שזה ריח טבעי?
    תודה
    לי

    • יערה
      10 באפריל 2010

      היי לי,
      אפשר לשטןף את החומוס היטב ולהשתמש בו ללא בעיה, יכול להיות שבגלל מזג האוויר החם התהליך הואץ מעט, להבא במזג אוויר כזה אפשר להשרות בקירור.
      בהצלחה,
      יערה

  30. אסף
    20 באפריל 2010

    יצא מעולה.

  31. אביטל
    21 במאי 2010

    יערה,
    אני עומדת להכין את הפלאפל האפוי בפעם השנייה.

    שמתי לב שבמתכונים אחרים לפלאפל אין תוספת מים.
    האם זה משהו שהוספת בגלל האפייה ?

    • יערה
      21 במאי 2010

      היי אביטל,
      במתכונים אחרים שאני מכירה בהם מטגנים את הפלאפל מוסיפים מים, אבל בכמות קטנה יותר.
      ממליצה להוסיף את כל כמות המים הרשומה במתכון -שתתרום לפלאפל עסיסי יותר.
      בהצלחה ,
      יערה

  32. מרי
    9 באוקטובר 2010

    כמה שאלות:
    1. יש לי חומוס שהושרה 12 שעות והקפאתי אותו. האם להפשיר ולהשרות אותו שוב במיים?
    2. האם צריך להוסיף סודה לשתיה כמו בשאר המתכונים המוכרים?

    תודה!

    • יערה
      10 באוקטובר 2010

      היי מרי,
      את יכולה להפשיר את החומוס המושרה- אין צורך בהשריה נוספת. כמו כן אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
      בהצלחה,
      יערה

  33. טליה
    11 באוקטובר 2010

    היי יערה,

    נראה מצויין!
    אפשר להקפיא?

    • יערה
      12 באוקטובר 2010

      היי טליה, בהחלט!
      תהני מהבלוג,
      יערה

  34. טליה
    13 באוקטובר 2010

    יערה,

    מה את אומרת על תוספת של טחינה גולמית למתכון משהו כמו כף?

    • יערה
      13 באוקטובר 2010

      היי טליה,
      לא חושבת שזה ישפיע על התוצאה הסופית, את מוזמנת לנסות ולשוב לדווח..
      תהני מהבלוג,
      יערה

  35. טליה
    13 באוקטובר 2010

    טוב, לא ניסיתי עם הטחינה אבל הם יצאו טעימים, לא מספיק עסיסיים… אולי יותר מים פעם באה? מאחר והמעבד מזון שלי לא גדול הייתי צריכה לעשות את זה בכמה נגלות, ובסוף עירבבתי את העיסה ביד יכול להיות שזה קשור?

  36. סינתיה
    28 בינואר 2011

    הי יערה,
    לאחרונה הפכנו "פריקים" של אוכל בריא ואנחנו אוכלים בעיקר קטניות וירקות (ללא מוצרי חלב, סוכר, בשר או קמח לבן) רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון ללא קמח בכלל שכן אנו ממעטים בקמח ולא אוכלים כלל קמח לבן רק מלא, שיפון, כוסמין וכיו"ב
    תודה רבה.
    אני מתחילה לעבור על כל הבלוג שנראה לי ממש מצויין.

    • יערה
      15 בפברואר 2011

      היי סינתיה- אין בעיה להשמיט את הקמח לחלוטין.
      תהני מהבלוג,
      יערה

  37. פנינה
    23 במרץ 2011

    יערה שלום, למה רק עכשיו גיליתי את הבלוג המצוין שלך??
    השריתי גרגרי חומוס במים למשך יומיים ועכשיו אני שמתי במסננת עד הצהריים ואז אכין פלאפל.
    אצלך רשום 500 גר' גרגרי חומוס יבשים, אין לי מושג כמה גרם החומוס שאצלי… אם אשקול אותו רטוב, זה בטח לא יהיה אותו דבר. יש לך עצה איך אדע שאני עושה כמויות טובות?
    ושאלה נוספת, כמה זה כוס מים אצלך? אצלי זה 200 מ"ל.
    תודה רבה רבה!!

  38. סימה
    7 באוגוסט 2011

    שלום

    רצתי לשאול איזה תחליף מתאים לקמח אני רוצה להכין את הפלאפל נטול גלוטן (שיהיה מתאים לצליאק)

    • יערה
      7 באוגוסט 2011

      היי סימה,
      אפשר להשתמש בקמח לא גלוטן או להשמיט לחלוטין.
      תהני מהבלוג,
      יערה

  39. ניצן
    23 באוגוסט 2011

    היי יערה,

    יש לך באמת בלוג מצוין, אני לא אוהבת לבשל ובזכות הבלוג חווית הבישול נראית הרבה יותר נעימה וקלה..

    שאלה קטנה- האם ניתן לעשות מתכון זה בבלנדר סטיק (מקל)?

    תודה רבה

    • יערה
      23 באוגוסט 2011

      היי ניצן,
      לדעתי לא יצליח בבלנדר מקל כיוון שגרגירי החומוס קשים (ללא בישול). מצד שני לא ניסיתי אז לא יכולה להיות בטוחה..
      אם אתה מנסה אשמח לשמוע איך יצא :-)
      תהנה מהבלוג,
      יערה

  40. איילת
    13 בנובמבר 2011

    הי יערה רציתי קודם לציין שהאתר שלך מקסים ויש בו מתכונים שנראים טעימים מאד, לגבי הפלאפל : מדוע צריך להשרות כל כך הרבה זמן א החומוס?

    ?

  41. מעיין
    1 בינואר 2012

    היי יערה,

    את חושבת שאם אטחן את החומוס בבלנדר מוט זה יעבוד?

    תודה רבה ושנה אזרחית טובה :)

  42. יעל
    21 באפריל 2012

    הי, כתבתי פעם אחת כנראה שלא נקלט.
    תודה רבה על המתכונים, אני נהנית מהם מאד.
    רציתי לשאול לגבי החומוס – הוא כבר מושרה כ-3 ימים, והוא רק התנפח, לא התרכך. האם הוא צריך להתרכך?
    תודה

  43. נטלי
    22 בנובמבר 2012

    היי יערה,

    האם אפשר להחליף את השמן בשמן בריא יותר או אפילו טוב יותר – תחליף אחר שאינו שמן?

    תודה רבה.
    נטלי.

  44. חנה
    27 באפריל 2013

    כמה זמן המתכון הזה לוקח?

Leave a Reply

 

 

 

Back to top
mobile desktop