פלאפל אפוי

פלאפל אפוי

גירסא חדשנית, אפוייה ובריאה למאכל הלאומי, שכל אחד יכול להכין בבית ובקלות!

רכיבים: (ל-50 כדורים גדולים, או 100 קטנים)

500 גרם גרגירי חומוס יבשים

6 שיני שום

חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)

חופן כוסברה (1/4 שקית)

1 כף קמח לבן

2 כפיות מלח

2 כפות שמן קנולה

להגשה: 1 כוס טחינה גולמית מלאה; 1 כוס מים

פלאפל אפוי: לפני האפיה

אופן ההכנה:

  1. להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (להחליף את המים פעם ב 12 שעות). לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.

  2. לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות.

  3. במטחנת בשר, לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.

  4. לשמן ב 1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 / 100 כדורים (רצוי במכשיא ליצירת כדורי פלאפל, אך אפשר גם בכפית) ולסדר על גבי התבנית. לטפטף מעל את השמן שנותר.

  5. לאפות כ 10 דקות, עד שהכדורים זהובים-שחומים. להוציא מהתנור, להפוך את הכדורים ולאפות עוד 5-7 דקות נוספות.

  6. להגשה: לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון, שום ותבלינים לפני הטעם), ולהגיש.

בתיאבון!

כמה זה עולה לנו? המתכון מניב 10 מנות (מנה= 5 כדורי פלאפל גדולים ו 3 כפות טחינה מוכנה). מנה מכילה 5.2 מ"ג ברזל, 220 מ"ג סידן, 11 גרם סיבים תזונתיים וכ 340 קק"ל.

יערה שרי, דיאטנית קלינית © כל הזכויות שמורות

60 תגובות לפוסט “פלאפל אפוי”

  1. בתאריך 23 מרץ 2011 בשעה 9:39 # פנינה

    יערה שלום, למה רק עכשיו גיליתי את הבלוג המצוין שלך??
    השריתי גרגרי חומוס במים למשך יומיים ועכשיו אני שמתי במסננת עד הצהריים ואז אכין פלאפל.
    אצלך רשום 500 גר' גרגרי חומוס יבשים, אין לי מושג כמה גרם החומוס שאצלי… אם אשקול אותו רטוב, זה בטח לא יהיה אותו דבר. יש לך עצה איך אדע שאני עושה כמויות טובות?
    ושאלה נוספת, כמה זה כוס מים אצלך? אצלי זה 200 מ"ל.
    תודה רבה רבה!!

  2. בתאריך 07 אוג 2011 בשעה 14:16 # סימה

    שלום

    רצתי לשאול איזה תחליף מתאים לקמח אני רוצה להכין את הפלאפל נטול גלוטן (שיהיה מתאים לצליאק)

  3. בתאריך 07 אוג 2011 בשעה 16:47 # יערה

    היי סימה,
    אפשר להשתמש בקמח לא גלוטן או להשמיט לחלוטין.
    תהני מהבלוג,
    יערה

  4. בתאריך 23 אוג 2011 בשעה 8:34 # ניצן

    היי יערה,

    יש לך באמת בלוג מצוין, אני לא אוהבת לבשל ובזכות הבלוג חווית הבישול נראית הרבה יותר נעימה וקלה..

    שאלה קטנה- האם ניתן לעשות מתכון זה בבלנדר סטיק (מקל)?

    תודה רבה

  5. בתאריך 23 אוג 2011 בשעה 14:39 # יערה

    היי ניצן,
    לדעתי לא יצליח בבלנדר מקל כיוון שגרגירי החומוס קשים (ללא בישול). מצד שני לא ניסיתי אז לא יכולה להיות בטוחה..
    אם אתה מנסה אשמח לשמוע איך יצא 🙂
    תהנה מהבלוג,
    יערה

  6. בתאריך 13 נוב 2011 בשעה 23:01 # איילת

    הי יערה רציתי קודם לציין שהאתר שלך מקסים ויש בו מתכונים שנראים טעימים מאד, לגבי הפלאפל : מדוע צריך להשרות כל כך הרבה זמן א החומוס?

    ?

  7. בתאריך 01 ינו 2012 בשעה 19:45 # מעיין

    היי יערה,

    את חושבת שאם אטחן את החומוס בבלנדר מוט זה יעבוד?

    תודה רבה ושנה אזרחית טובה 🙂

  8. בתאריך 21 אפר 2012 בשעה 9:15 # יעל

    הי, כתבתי פעם אחת כנראה שלא נקלט.
    תודה רבה על המתכונים, אני נהנית מהם מאד.
    רציתי לשאול לגבי החומוס – הוא כבר מושרה כ-3 ימים, והוא רק התנפח, לא התרכך. האם הוא צריך להתרכך?
    תודה

  9. בתאריך 22 נוב 2012 בשעה 16:57 # נטלי

    היי יערה,

    האם אפשר להחליף את השמן בשמן בריא יותר או אפילו טוב יותר – תחליף אחר שאינו שמן?

    תודה רבה.
    נטלי.

  10. בתאריך 27 אפר 2013 בשעה 11:29 # חנה

    כמה זמן המתכון הזה לוקח?

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש