פריקסה אפוי

פריך וקראנצ'י היישר מהתנור

בחנוכה האחרון צפיתי בתכנית בישול שכל כולה הייתה על טהרת הטיגון בשמן העמוק. טיגנו סופגניות ולביבות, אך מתכון מסויים צד את עיני – פריקסה, או במילים אחרות סנדוויץ' טוניסאי.

התחלתי להשתעשע עם הרעיון לקרוא תיגר על ה"מטוגן מטוגן" הזה ולהכין פריקסה אפוי בתנור, אבל כזה שלא יפול מאחיו המטוגן במראה ובפריכות, ויוכל להכיל בכבוד מלית מפוארת (בהמשך..) של טונה מתובלת, ביצה קשה ותפוח אדמה.

מומלץ להכין את מרכיבי המלית מבעוד מועד ולמלא את הפריקסה מיד לאחר יציאתם מהתנור, כל עוד הם חמימים ופריכים.

רכיבים: (כ -30 מִינִי פריקסה או 15 בגודל המקורי)

1 ק"ג קמח לבן

1 כף מלח

50 גרם שמרים טריים (1 קובייה)

1/3 כוס שמן קנולה + 3 כפות שמן

2/3 2 כוסות מים חמימים

למלית:

תפוחי אדמה מבושלים, פרוסים

ביצים קשות, פרוסות

טונה במים מסוננת ומעורבבת עם חריף לפי הטעם

סלט ירקות קצוץ או ירקות פרוסים

זיתים משובחים

אופן ההכנה:

  1. לערבב בקערה גדולה קמח ומלח. לפורר את קוביית השמרים פנימה , להוסיף שמן ומים וללוש כ- 7 דקות של לישה אינטנסיבית (במיקסר או ביד) עד להגעה לבצק חלק וגמיש.

  2. להניח את הבצק בקערה ולשמן אותו במעט שמן מכל צדדיו. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).

  3. לחבוט בבצק וללוש כדקה, ליצור 30 כדורים קטנים (משקל כל כדור 50 גרם).

  4. להניח את הכדורים על מגבת ולכסות במגבת נוספת- עד שעם ירקות וזיתים בצד - ואתם מסודריםמכפילים את נפחם.

  5. לחמם תנור לחום גבוה (200 מעלות).

  6. לשמן נייר אפייה ב-1 כף שמן ולהניח בעדינות את הפריקסה, עם מרווחים של כ-2 ס"מ בינהם). להבריש את צידם העליון ב 1-2 כפות שמן (תלוי כמה יחידות נכנסות לתבנית – אני אפיתי בשתי נגלות, 15 מיני יחידות בכל פעם, ושימנתי בכף שמן אחת כל פעם).

  7. לאפות 8-10 דקות – הפריקסה משנים במעט את צבעם לזהוב. מומלץ להוציא אחד ולדגום – מזכויותיו של השף (-: .

  8. להשהות כמה דקות מחוץ לתנור, לחתוך לשניים ע"י סכין חדה, למלא בכל טוב ולהגיש.

  9. לאכול מיד.

  • הפריקסה במיטבם דקות לאחר שיצאו מן התנור, למחרת ניתן לשחזר את ההצלחה עם הנותרים, ע"י חימום קצר בתנור חם.

בתיאבון!

סנוויץ' טוניסאי מנצח מלא כל טוב

יערה שרי, דיאטנית קלינית  © כל הזכויות שמורות

11 תגובות לפוסט “פריקסה אפוי”

  1. בתאריך 20 דצמבר 2007 בשעה 12:15 # רויטל

    וואו יערה זה מדהים!!!
    בדיוק אני עכשיו מטילת בכל מיני פורומים וקומונות ומשום מה כולם מדברים שם פתאום על פריקסה ועד שהבנתי מה זה וקלטתי שמטגנים את זה!! אז אמרתי שה לא שפוי!!! והנה אני רואה שיש גרסה אפויה. פשוט מלכה!!

  2. בתאריך 04 נובמבר 2008 בשעה 2:41 # אלי

    אני לא רוצה להרוס את המתכון ,ניתן להחליף בקמח מלא?

  3. בתאריך 04 נובמבר 2008 בשעה 8:27 # יערה

    היי אלי וברוך הבא,
    לא הכנתי עם קמח מלא, ניסיתי ליצור פריקסה מופחת שומן אך "נאמן למקור". אני מאמינה ששינוי סוג הקמח יביא לתוצאה שונה.
    ישנו מתכון מצויין ללחמניות מקמח מלא, אתה מוזמן לנסות ולדווח.

    תהנה מהבלוג,
    יערה

  4. בתאריך 01 פברואר 2009 בשעה 16:29 # emilyail

    הי יערה
    שוב מתכון שנראה מעולה וכל כך במקום. במקום לטגן….
    עכשיו אולי אוכל לפנק את בעלי חצי הטוניסאי במעדן :-)
    רק שאלה קטנה האם אפשר להמיר את השמרים הטריים ליבשים ? ואם כן מה תהיה הכמות?
    תודה מראש

  5. בתאריך 02 פברואר 2009 בשעה 0:23 # יערה

    היי אמילי,
    50 גרם שמרים טריים = 2 כפות שמרים יבשים
    בהצלחה!
    יערה

  6. בתאריך 29 אוקטובר 2009 בשעה 18:52 # סבתא יוכי...

    תודה לך יערה, "שידרגתי" מבחינה בריאותית ((קמח מלא 70% ) בהתאם הגדלתי את כמות המים ל 3כוסות וכן הוספתי שלב התפחה ראשון עם 2 כוסות קמח, שמרים, מים ומעט סוכר לכ 20 ד' אח"כ המשכתי לפי ההוראות שלך ויצא מצויין! כל הנוכחים אהבו מאוד!

  7. בתאריך 17 דצמבר 2009 בשעה 16:32 # נופר

    איזה מתכון טעיםםםםםםםםםםםםםםם!
    תודה רבההההה חג שמחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!:)::):)
    חח איך אני שמחההה! :D יצא מעוווולה ברוך ד'!

  8. בתאריך 29 יוני 2010 בשעה 18:05 # אוהבת לבשל..

    לאלי ולכל המשדרגים-
    לפני כמה חודשים רצינו להכין פריקסה אבל לא היה לנו מספיק זמן להתחיל להכין ולהתפיח ואז גילינו שאחותי הכינה בצק לחלות מקמח מלא (אצלנו משנים הכל לקמח מלא ומוסיפים קצת מים..) פשוט לקחנו את הבצק יצרנו עיגולים ואפינו בתנור, יצא ממש טעים!
    (מס חודשים לפני שהכנו אכלתי פריקסה מטוגן מקמח לבן וזה לא נפל בהרבה..)

  9. בתאריך 17 יולי 2011 בשעה 13:16 # עדי

    מאז שגיליתי את המתכון אני מכינה רק אותו!הרבה יותר טעים מהמטוגן..פשוט תענוג.ברגע זה הפריקסה בתנור כי בעלי משגע אותי כל פעם להכין.
    תבורכי :)

  10. בתאריך 13 אוגוסט 2012 בשעה 19:45 # בלי

    מתכון נפלא!!!
    אני רוצה להכין מחר ויש לנו כאן רק שמרים יבשים כמה לשים?

    תודה :-)

  11. בתאריך 10 דצמבר 2012 בשעה 9:56 # רחל

    נשמע מעולה

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש