בצל מקורמל

למרות אהבתי הבלתי מעורערת לאורז- הספיקה לי טעימה אחת להבין שאין לו מקום במג'דרה, וכדאי להחליפו בבורגול, (חיטה מיובשת וגרוסה עבה או גס) שמתאים למג'דרה בדיוק (ותודה לסנא שפקחה את עיניי ;-) ). המרכיב הקריטי במתכון הוא בכלל בצל, הררי בצל קצוץ דק, שמטגנים עד להשחמה.

אמנם ההכנה כרוכה בשימוש בשני סירים וקערה אחת (מי מתנדב לשטוף כלים?) אבל הטעם.. הו הטעם!

עלה כרוב או חסה - להגשה

רכיבים: (ל-4 מנות)

250 גרם בורגול גס

500 מ"ל (1/4 2 כוסות) מים

250 גרם (1/4 1 כוס) עדשים ירוקים יבשים

700 מ"ל (1/2 3 כוסות) מים

1 ק"ג בצל (5 גדולים)

1 כף שמן קנולה

לתיבול:

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

כמון גרוס טרי* (טיפ בהמשך) – לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית, להשרות ולשטוף את הבורגול היטב במים זורמים עד שהמים נעשים שקופים. לנקז. להרתיח 1/2 ליטר מים וליצוק מעל קערת הבורגול. המים ייספגו, והבורגול יכפיל את נפחו.

  2. לשטוף את העדשים ולהרתיח עם 1/2 3 כוסות מים, לבשל על אש נמוכה בסיר מכוסה למשך 30 דקות, עד שכל המים נספגים, והעדשים רכים.

  3. בינתיים לקלף ולקצוץ דק את הבצל. בסיר גדול לחמם את השמן, ולטגן את הבצל על אש גבוהה, כ 5 דקות. להוסיף סוכר, מלח וכמון ולערבב. להמשיך ולטגן/לבשל עד שמשחים- כ 20 דקות. לערבב מדי פעם, יש להיזהר לא לשרוף את הבצל, אלא רק ל"קרמל" אותו – כמו בתמונה.

  4. כשהבצל משחים, להוסיף את הבורגול ולערבב. לבשל עוד כ 5 דקות ולהסיר מהאש. להוסיף את העדשים, לערבב ולתקן תיבול.

  5. למזוג על עלי חסה (או כרוב ;-) ) ולהגיש חם.

המג'דרה נהדרת גם יום למחרת. לאחסן שאריות במקרר, לחמם ולהגיש.

* כמון גרוס טרי – להכניס למגרסת פלפל גרעיני כמון שלמים ולסובב מספר סיבובים על התבשיל. הריח לא משתווה לכמון טחון, וגם הטעם לא..המג'דרה המקורית

בתיאבון!

יערה שרי, דיאטנית קלינית © כל הזכויות שמורות

12 תגובות לפוסט “מג'דרה של בורגול, עדשים ובצל”

  1. בתאריך 27 פברואר 2008 בשעה 10:32 # רויטל

    לא מאמינה אבל אני מגיבה ראשונה!!
    יאוו יערה זה נראה מפתה סווף (אוהבת בורגול)
    נראה אני אדפיס לאבא שלי את המתכון אבל יש סיכוי נמוך שבוא יכין למה הוא לא בדיוק עוקב אחרי מתכונים☺
    רואה שחזרת בשיא המרץ!!!
    עוד לא עניתי למייל כי אני לומדת למבחן אבל חופשתי תשלחי עוד תמונות הם פשוט מהממות ולא להאמין שזה בארצנו הקטנה♥
    ♪סוף שבוע מקסים
    מבחינתי היום כמעט יום חמישי☺
    רויטל♦

  2. בתאריך 14 אפריל 2008 בשעה 12:27 # סנא

    ההיי, יפתי…
    זה מתכון סופר טעים, שיחקת אותה:)
    ממש ממש טעים, תנסו אותו…
    תמשיכי בדרכך נשמה…

  3. בתאריך 23 יולי 2008 בשעה 18:52 # אלון הכתום

    שלומות

    אם שופכים כמות כפולה של מים על הדגן אזי הוא משלש את גודלו.

    הלא כך?

    אושר גדול

    אלון כתום

  4. בתאריך 12 ספטמבר 2008 בשעה 11:55 # אורטל

    אצלינו לא כל כך אוהבים עדשים (חוץ ממני…) בעבר ניסיתי להכין מג'דרה עם אורז ואפונה יבשה חצויה צהובה או ירוקה ויצא מאוד טעים. אעשה ניסויי ואדווח על התוצאה

  5. בתאריך 14 ספטמבר 2008 בשעה 7:20 # chli

    אהבתי יש לי בורגול אולי אלך להשרות לצהרים???חושבת בקול חהה
    תודה יקרה על המתכון והשיתוף

  6. בתאריך 02 אוקטובר 2009 בשעה 10:44 # דפנה

    המתכון מצא חן בעיניי.. הולכת לבשל אותו להיום בערב (ערב סוכות 2009).

  7. בתאריך 30 ינואר 2010 בשעה 14:59 # טלי .א

    קבלתי הזמנה למג'דרה עם בורגול ,הכנתי לפי המתכון ,יקרתי, יצא פיצוץ ….למרות שהכנתי כמות כפולה חוסל הכל ….
    תודה על השיתוף
    טלי

  8. בתאריך 24 מרץ 2011 בשעה 17:34 # ויקי

    תודה על המתכון מאד טעים ולא מפסיקה לאכול ממנו

  9. בתאריך 15 אפריל 2011 בשעה 13:28 # אריאל

    הכנתי לשבת הקרובה עם בורגול דק (גרישה). טעמתי ויצא טעים מאוד.
    עם זאת הכמויות יצאו אסטרונומית, לדעתי יותר מ-4 מנות.

  10. בתאריך 09 מרץ 2012 בשעה 14:51 # טלי גרופית

    מתכון מעולה ואהוב על בני בתי ואורחי .תודה על השיתוף

  11. בתאריך 18 יולי 2013 בשעה 13:14 # מיכל

    הי,
    במקום עדשים שמתי שעועית מאש מונבטת. יצא מעולה…
    תודה רבה

  12. בתאריך 08 אוגוסט 2013 בשעה 10:33 # לירון

    הי לא ברור לי כמה דברים במתכון:
    כמה זה 250 גרם בורגול בכוסות (אין לי משקל)
    כמה זמן צריך להשרות את הבורגול במים קרים בערך? וכמה מים לשים בקערה?
    כמה זמן לקוח בערך עד שהחצי ליטר מים רותחים נספגים בבבורגול?

    בקיצור לגבי העדשים בסעיף 1 הכל ממש ברור.
    אבל לגבי הכנת הבורגול אין הוראות מדויקות.

    תודה (:

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש