גספאצ'ו

גספאצ'ו

ירקות קיץ טריים קצוצים דק דק, משכשכים במיץ עגבניות מתובל, מתקתק וקר. לסיום מעט שמן זית משובח ופרוסת פטה עיזים. ממ.. גספאצ'ו.

לכבוד היום הראשון של הקיץ שהיה אתמול (אי אפשר להגיד שלא הרגשנו) אני מגישה את גרסתי למרק הדגל הקייצי.

מנה אחת מספקת את כל הדרישה היומית שלנו לויטמין C.

הוא מרענן, הוא קר והוא בדיוק בזמן.

גספאצ'ו

הערה לפני שמתחילים: בניגוד למרקים החמים, אותם נוטים לפעמים להכין מירקות שראו ימים טובים יותר – במרק הזה חשוב להשתמש בירקות הטריים ביותר שניתן להשיג.

רכיבים: (3 מנות)

3 שיני שום גדולות

1 גמבה אדומה בינונית

2 מלפפונים קטנים

1/2 בצל סגול קטן

2 גבעולי סלרי צעירים, ללא עלים ושטופים היטב

3 עגבניות גדולת, בשלות מאד

1 כף + 3 כפיות שמן זית משובח

3 כפות מיץ לימון טרי (מיץ מחצי לימון)

1 כף סוכר לבן

1/8 כפית מלח

3 קוביות קרח

30 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה ל 3 פרוסות

1 כפית עירית קצוצה, לקישוט

גספאצ'ו

אופן ההכנה:

  1. להכניס למקפיא ל 10 דקות לפחות 3 כוסות זכוכית (או כל כלי הגשה שיתאים לדעתכם).
  2. לקצוץ דק (כפי שנראה בתמונה) את כל הירקות פרט לעגבניות
  3. לחצות את העגבניות, לגרר בפומפייה דקה (לא כולל קליפה וגרעינים).
  4. למדוד 250 מ"ל ממיץ העגבניות שנוצר , אליו להוסיף 1 כף שמן זית, מיץ לימון, סוכר ומלח ולערבב היטב.
  5. להוסיף את מיץ העגבניות המתובל לירקות, ולחלק ל 3 כלי הגשה המקוררים.
  6. להוסיף לכל מנה קוביית קרח ופרוסת גבינת פטה (אפשר לחתוך כל פרוסה ל 2 כפי שנראה בתמונה).
  7. לסיים עם כפית שמן הזית ומעט עירית קצוצה.
  8. להגיש מיד, אפשר לצד לחם קלוי.

בתיאבון!

גספאצ'ו

יערה שרי, דיאטנית קלינית, כל הזכויות שמורות

4 תגובות לפוסט “גספאצ'ו”

  1. בתאריך 23 יוני 2008 בשעה 21:13 # טליה

    נראה נפלא! יאומץ בחום למטבחי…תודה.

  2. בתאריך 23 יוני 2008 בשעה 23:05 # יערה

    טליה תודה רבה,
    אהבתי את משחק המילים :-)
    תהני מהבלוג,
    יערה

  3. בתאריך 25 יוני 2008 בשעה 17:46 # רויטל

    נראה מעולה!!!♥♥
    גם לנו היו כוסות כאלה
    איזה קטע☺☺

  4. בתאריך 30 יוני 2008 בשעה 17:35 # יערה

    את הכוסות קניתי בפועה, יש שם המון דברים יפים מ"פעם"..

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש