החשק לארוחה חמה יורד פלאים ככל שהטמפרטורות עולות, יותר ויותר מתחשק משהו קליל, מרענן ומשביע שלא כולל שהייה ארוכה במטבח המהביל.

אין כמו סלט בקיץ.

שילוב קוביות מנגו ואגוזי פקאן, יחד עם גזר הופכים את הסלט לסלט פירות כמעט. המנגו קצת נמעך ומעניק מהמתיקות שלו לרוטב, הפקאן קראנצ'י ועלי הבייבי פריכים ומבריקים.

יחד עם גבינת ריקוטה הסלט הופך לארוחה קטנה, שניתן לאכול כהפוגה מהחום, או להכין  בזריזות כפינוק כמו ב טעים יותר ממסעדה במטבח הביתי.

אין כמו סלט בקיץ.

בחמישה רכיבים ורוטב אחד פשוט וקליל – הסלט הזה עומד להפוך לסלט המנצח שלי לקיץ הקרוב.

סלט עלי בייבי, מנגו ופקאן

רכיבים: (4 מנות ראשונות, או 2 עיקריות)

לסלט:

100 גרם (1 קטן) מנגו

100 גרם (1 בינוני) גזר

250 גרם תערובת עלי בייבי – אריזה משפחתית

50 גרם (1/2 כוס) חצאי פקאן קלוף טבעי

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון)

3 כפות חומץ

2 כפות שמן קנולה

1 כף סוכר

1/4 כפית מלח

לסיום:

100 גרם ריקוטה טבעית (לא מלוחה)

אופן ההכנה:

  1. קולפים את המנגו, מסירים את הגלעין (שומרים לכרסום בפעם אחרת, מזכויותיו של השף ;-) ) וחותכים את "בשר" המנגו לקוביות גדולות.
  2. קולפים את הגזר ופורסים לגפרורים עבים.
  3. מניחים בקערה את קוביות המנגו, הגזר הפרוס, עלי הבייבי, וחצאי הפקאן.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, ןהופכים את כל המרכיבים (הכי טוב לעשות זאת עם זוג ידיים נקייות) עד שכל עלה בייבי וכל חצי פקאן וכל גפרור גזר מצופים היטב בתערובת הרוטב (לא ישאר רוטב עודף בקערה וזה בסדר!).
  5. מעבירים את הסלט לצלחות הגשה, פורסים ריקוטה בעדינות לפרוסות עבות ומניחים על גבי הסלט.
  6. אוכלים מיד.

בתיאבון!

סלט עלי בייבי, מנגו ופקאן

יערה שרי, דיאטנית קלינית- כל הזכויות שמורות

5 תגובות לפוסט “סלט קיץ של עליי בייבי מנגו ופקאן – טעים יותר ממסעדה”

  1. בתאריך 17 יולי 2008 בשעה 10:44 # עינת

    כמה שהתמונות יפות…

  2. בתאריך 17 יולי 2008 בשעה 23:26 # רויטל

    יערה הסלט נראה מעולה!!
    ובהחלט מתאים לקיץ החמים שלנו

  3. בתאריך 15 מרץ 2009 בשעה 7:58 # שירי

    מתכון שמצאתי בספר מתכונים מדרום אפריקה. שיניתי מעט וזה סלט מנצח!

    מנגו – חתוך לפרוסות דקות
    בצל סגול – פרוס דק
    עלי בזיליקום – או רוקט
    שמן זית
    חומץ בלסמי
    מלח
    פלפל

    יוצא מדהים!

  4. בתאריך 15 מרץ 2009 בשעה 12:29 # יערה

    שירי,
    נקרא טעים מאד..
    שבוע טוב,
    יערה

  5. בתאריך 06 ספטמבר 2009 בשעה 11:14 # נעמה

    יצא מעולה!!
    תודה…

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה

Print להדפסה לחץ כאן





שלח לי מייל עם פירסום מתכון חדש