109 responses

  1. רפי
    24 ביוני 2010

    הכנתי היום לחם מקמח שיפון מלא עם התפחה של שעה, משום מה הלחם יצא מבחוץ אפוי- ומבפנים בצקי לא נאפה.
    אציין שקניתי את הקמח שהוא מנופה וארוז בקרור,
    התנור שלי הוא תנור מעולה לאפייה ואפיתי בו לחמים וחלות לשבת מקמח לבן ומקמח מלא, מעולות.
    אציין שהוספתי לקמח השיפון משפר אפיה 1 לכמות של קילו, וכמו כן פשתן טחון ומעט שומשום טחון ושמן זית ובערך 35 גרם שמרים, לא עשיתי חריצים על הלחם, מה לדעתך גרם לכך שככר הלחם יצא בצקי?
    מה עוד שאפיתי גם לחמניות קטנטנות והם יצאו יחסית יותר טובות מהככר לחם הנ"ל.
    לי נראה שזה עניין של התפחה ושלחם זה צורך התפחה של 3 שעות ואפילו יום שלם מה דעתך ותשובתך בנידון ליצירת לחם מושלם.

  2. אורין
    12 ביולי 2010

    אני מחפשת מתכון לאופה לחם של לחם שיפון 100% ו- 70%
    כמו כן, מתכון ללחם שיפון עם דגנים ו/או צימוקים ואגוזים.
    האם מתכון זה הרשום למעלה מתאים לאופה לחם ?
    מתי אני מוסיפה את הדגנים ?
    התוכלי לתת לי מתכונים של לחם שיפון לאופה לחם בבקשה ??
    תודה
    אורין

  3. יפעת
    28 באוקטובר 2010

    היי יערה,
    האתר שלך מקסים, וראיתי הרבה דברים שהייתי רוצה לנסות.
    ניסיתי את לחם השיפון, ויצא ממש טוב.
    רציתי לדעת איך לדעתך הכי טוב לשמור את ככרות הלחם?
    במקרר? בשקית? בצורה אחרת??
    האם גם אפשר להקפיא?
    אשמח לתשובתך.
    תודה
    יפעת

    • יערה
      8 בנובמבר 2010

      היי יפעת,
      אני מחכה שהלחם יצטנן לחלוטין, פורסת אותו לפרוסות דקות ושומרת בקופסה בפריזר- כשאני מפרידה בין הפרוסות בנייר לכריכים או נייר אפייה שאני גוזרת- למניעת הידבקות.
      שמחה שאהבת את המתכון!
      יערה

  4. רמי
    28 בינואר 2011

    הצליח לי ממש, שני לחמים פחוסים ודחוסים עם טעם מעולה קצת לחים בחלק הפנימי אבל אחלה…..

  5. איילת
    20 בפברואר 2011

    יערה שלום

    תודה על המתכון של לחם השיפון יצא ממש מעולה. ניסינו את אותו מתכון גם על כוסמין וגם יצא מעולה!

    בכלל נשמח למתכונים של כוסמין ושיפון שאין בהם חיטה כלל..

    רציתי לשאול – כיוון שתהליך ההכנה ארוך, במידה ולשנו את הבצק, האם ניתן לשים אותו במקרר ולהתפיח ולאפות אותו למחרת?

    תודה רבה

    איילת

    • יערה
      21 בפברואר 2011

      היי איילת,
      שמחה שאהבתם והצליח! אין בעיה לאפות יום למחרת- רצוי לעטוף את הבצק היטב על מנת שלא ייתבש.
      תהני מהבלוג,
      יערה

  6. ענבל
    27 בפברואר 2011

    שמתי לב שכמות השמרים במתכון היא חצי מהכמות הנהוגה לקילו קמח, וגם אין סוכר במתכון. יכול להיות שזו הסיבה לכך שהוא לא תופח

  7. אור
    6 באפריל 2011

    היי יערה,
    תודה על המתכון, מקווה לנסות בקרוב.
    מהססת כי יש לי רק טוסטר אובן בינוני ולא תנור.
    לדעתך אפשר לאפות את הלחם גם כך?
    תודה רבה.

  8. אלישע
    8 באפריל 2011

    הי יערה
    נהנה עם כל המשפחה מהבלוג שלך. אנחנו בהכנות למסע של שנה באפריקה ובמסגרת זו אוספים מתכוני לחם עם דגש חזק לשיפון. הכנו את המתכון עם 50% שיפון 30% קמח מלא (שטיבל 6) ו20% כפרי (שטיבל 3) . אגב, אנחנו אופים רק בסיר פלא (וונדרטופ) כי זה מה שיהייה לנו באפריקה וזו חווית רטרו מיוחדת. למי שגדל בתקופת סירי הפלא זה מעלה זכרונות נשכחים מבית אמא. יצא מצוין ונמשיך להתקדם לכיוון הגדלת יחס השיפון עד ל 100%. שתי שאלות לגבי שימוש בשמרים:
    1. כתבת שאת מכינה אותם בצד ואז מוסיפה לקמח, איך ולמה?
    2. אני נתקל בנתונים שונים מאלה שנתת כאן לגבי המרת שמרים טריים ליבשים, בגלל קשיי זמינות וחיי מדף נשתמש רק ביבשים. האם יכולה לחדד הנושא בבקשה?
    תודה אלישע

    • יערה
      3 במאי 2011

      היי אלישע
      אין בעיה להשתמש בשמרים יבשים- לפי ההמרות שנתתי, ואז אין צורך להכין אותם בנפרד- אלא אפשר להוסיף ישירות לקמח.
      בהצלחה במסע!
      יערה

  9. מור
    24 באפריל 2011

    אור –
    גם לי אין תנור… אפיתי את הלחם פעמים רבות בטוסטר הגדול שלי. יוצא מצוין!

  10. רומן
    25 באפריל 2011

    הי יערה,

    המתכון יצא מעולה – והלחם נעלם תוך דקות :)
    כל הכבוד על המתכון והאתר המושקע!

    רומן.

  11. אור
    25 באפריל 2011

    תודה מור, עכשיו, אחרי הפסח אפשר לנסות : )
    תודות, שבוע טוב וטעים.

  12. אביה
    26 ביוני 2011

    שלום לך יערה המקסימה!
    האם ניתן להחליף את שמן הקנולה השמן אחר- לגוגמא אגוזים?

    • יערה
      28 ביוני 2011

      היי אביה,
      לא ניסיתי אז לא אוכל להמליץ לך.. אם את מנסה אשמח לשמוע איך יצא,
      בהצלחה!
      יערה

  13. דינה
    16 באוקטובר 2011

    יערה שלום
    האם תוכלי לתת מתכון ללחם כוסמין ולפיתות כוסמין.
    תודה ושנה טובה

  14. נועה רובינשטיין
    6 בנובמבר 2011

    קודם כל, רק מהתגובות אני כבר לא יכולה לחכות עד שאכין את הכיכר הראשונה שלי…
    רציתי לשאול אם אפשר למתכון הנוכחי להוסיף אגוזים וצימוקים או שבשביל זה צריך להוסיף כמויות של שאר המצרכים?
    תודה

    • יערה
      6 בנובמבר 2011

      היי נועה,
      אין בעיה להוסיף אגוזים וצימוקים -אין צורך בשינוי שאר המצרכים.
      בהצלחה,
      יערה

  15. אילנה
    11 בינואר 2012

    11.1.2011
    יערה, בוקר טוב.
    אני רוצה לעשות לחם מהמתכון הנ"ל, אך יש לי שאלה:
    האם אפשרי להשתמש בכל הקוביה של השמרים לאותה כמות של קמח וזאת רק בגלל שחבל לי לזרוק את החצי הקוביה הנותרת. האם זה יקלקל את הלחם?
    בתודה מראש,
    אילנה

  16. ענבלללל
    26 באפריל 2012

    בוקר אור יערה, רציתי לדעת לכמה פרוסות הלחם מתחלק? תודה רבה. ענבל :)

  17. benny viter
    9 ביולי 2012

    שלום אפיתי את הלחם שיפון המלא והוא לא נאפה לי בפנים מה עושים?

  18. שירי
    6 בנובמבר 2012

    הי יערה. איזה יופי בדיוק מה שחיפשתי – מתכון ללחם משיפון מלא!
    שאלה – האם ניתן לדעתך להקפיא חצי מכמות הבצק לאחר ההתפחה הראשונה ולהשתמש במועד מאוחר יותר, כפי שאני נוהגת עם בצק לעוגות ולחלות?!

  19. עמי סגל
    9 בנובמבר 2012

    שלום רב. היום הכנתי את הלחם שיפון 100% בדיוק לפי המתכון שציינת ויצא מעולה. אגב במקום כיכר או 2 מקילו קמח עשיתי 6 כיכרות קטנים ויצא פשוט יוצא מהכלל. עכשיו הבעיה שלי זה לדעת כמה מותר לאכול מבחינת ערך תזונתי? לפחות תפני אותי למידע כמה קלוריות ל100 גר יש במוצר המוגמר. בהתייחס לכמויות שציינת במתכון. בתודה מראש.

  20. עמי סגל
    9 בנובמבר 2012

    אגב תיקון קל לתגובה הקודמת שלי- השתמשתי רק בכף שמן אחת משמן זית ולא קנולה. ולא נוצרה שום בעיה. אין צורך ב4 כפות ולבטח משמן קנולה שלדעתי הוא בעייתי.

  21. יערה
    5 ביוני 2009

    היי רבקה,
    אין צורך להגדיל את כמות השמרים או להוסיף סוכר. הבצק אכן דביק, אבל לאחר האפיה הרטיבות נספגת והכיכר דחוסה ובמרקם של לחם מלא.
    בהצלחה (אשמח לשמוע איך יצא לאחר האפיה),
    יערה

  22. Load More Comments…

Leave a Reply

 

 

 

Back to top
mobile desktop