21 תגובות

  1. רויטל
    3 באוגוסט 2008

    יאווו יערה זה נראה מעולה!!
    גם בריא וגם טעים
    אין עליך!!!

  2. אשר
    12 באוגוסט 2008

    היי!
    האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים, אם מה המידה?
    שאלה נוספת: האם ניתן לוותר לחלוטין / להמיר את הכורכום הזרחני בתבלין אחר (הכתמים ממנו הורסים את הבגדים של הקטנה).
    תודה מראש,

  3. יערה
    12 באוגוסט 2008

    היי אשר,
    לגבי השמרים – תשובתי במתכון ללחם שיפון.
    לגבי הכורכום – אפשר בהחלט להמיר לפפריקה, כמון, או כל תבלין "פחות זרחני" שאוהבים. :-)

  4. עמית
    10 בספטמבר 2008

    היום ננסה…
    כמה זמן בישול לגרגירי החומוס? האם יש להשרותם קודם?
    תודה.

  5. יערה
    10 בספטמבר 2008

    היי עמית,
    יש להשרות את גרגירי החומוס ללילה (אני משרה 16 שעות לפחות) ולמחרת לשפןך את המים ולבשל במים חדשים כשעתיים וחצי, עד שגרגירי החומוס מוכנים.

    אפשר לבשל כמות גדולה של גרגירים ולשמור בשקיות במקפיא, ואפשר גם להתשמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים קנויים.

    בהצלחה,
    יערה

  6. מאיה
    11 בספטמבר 2008

    היי יערה, ערב טוב
    הכנתי ויצא יאאאמי מעולה!!! כולם זללו גם אלו שזלזלו בסמבוסק אפוי (לעומת המטוגן של סבתה שלי…)
    רק בעיה קטנה – חלקם נפתחו לי באפייה..
    יש לך טריק?? שישארו סגורים?

  7. יערה
    11 בספטמבר 2008

    היי מאיה,
    שמחה שהצליח ואהבו 😀
    אני ממלאת בקצת פחות מלית ממה שנראה לי , מהדקת טוב טוב עם האצבעות ואז מהדקת שוב עם שיניי מזלג.
    אני מניחה שגם הברשה בחלבון ביצה יכולה לעזור אבל לא ניסיתי..

    תהני מהבלוג וחזרי לספר :-)
    יערה

  8. אורטל
    20 בספטמבר 2008

    וידוי קטן: נשאר לי קצת מילוי והכנתי ממנו כמה סמוסות אפויות נפלאות עם עלי סיגר- מומלץ!!!

  9. בי"פ
    12 במרץ 2009

    בקשר להשריית ובישול החומוסים ניתןלהמריץ את התהליך על ידי השריתם במים חמימים והמרצת תהליך הבישול על ידי הוספה של כפית סודה לשתיה בבישולם

    • יערה
      13 במרץ 2009

      היי בי"פ,

      סודה לשתיה, מפרקת המיצלולוז (סוג של סיב תזונתי שמצוי בחומוס), וכן יוצרת סביבה בסיסית שהורסת תיאמין (ויטמין B1), לכן פחות מומלצת מבחינה תזונתית.
      תהנה/י מהבלוג,
      יערה

  10. אמיר
    30 במרץ 2009

    עשיתי את הסמבוסק!
    קצרתי מחמאות מכל מי שאכל..

    תודה. אני שומר את המתכון!

    • יערה
      30 במרץ 2009

      היי אמיר,
      שמחה מאד לקרוא :-)
      יערה

  11. אור_בי
    7 ביוני 2009

    מעולה!!!
    הכנתי ואפילו הקהל הכי קשוח שיש נהנה מאוד.
    נכנס למתכונים הקבועים :-)

    תודה!

    • יערה
      7 ביוני 2009

      היי אור,
      אני שמחה מאד לשמוע,
      המון הנאה מהבלוג ותודה שחזרת לספר :-)
      יערה

  12. נועה
    29 ביולי 2009

    הי,
    האם אני מודדת או שוקלת את החומוס לפני או אחרי הבישול? הכמויות שונות בין שני המקרים, אני משערת…
    ועוד שאלה, האם כל הויטמינים שדיברת עליהם כגון ויטמין B לא נהרס בטמפרטורת הבישול המאד גבוהה הזו?

  13. gingi
    29 בנובמבר 2009

    הי יערה,
    כמו רבים אחרים, נכנסתי במקרה לאתר שלך ומאוד מאוד התרשמתי.
    בתור טבעוני אני מאוד נהנה מהאתר ואני שמח שאת לא מקפחת את האוכלוסיה שלנו :-)
    המתכונים שלך מאוד מוקפדים, התמונות מדהימות והבריאות נוטפת מהם.
    ועכשיו, לאחר שלב המחמאות, שאלה – האם ניתן במתכון הזה להשתמש רק בקמח מלא ללא קמח לבן? אם כן, האם צריך לשנות את כמויות הנוזלים?

    תודה רבה ואני מחכה בקוצר רוח לעוד ועוד מתכונים טבעוניים יצירתיים

    • יערה
      1 בדצמבר 2009

      היי gingi וברוך הבא,
      לא ניסיתי אבל אני מאמינה שניתן להמיר ל100% קמח מלא, מה שכן הייתי מוסיפה לפחות עוד חצי כוס מים (100 מ"ל), תלוי במזג האוויר ובמידת החום במטבח.
      אם אתה מכין אשמח לשמוע איך יצא.
      תהנה מהבלוג,
      יערה

  14. gingi
    5 בינואר 2010

    הי יערה,
    ניסיתי עם קמח מלא – יצא מעולה. ניתן להסתפק בתוספת של רבע-שליש כוס מים.
    בנוסף, גיוונתי קצת את המילוי:
    בחלק שמתי גבינת מוצרלה ועגבניות (לילדים) – יצא נחמד אבל הגבינה קצת ברחה החוצה…
    בחלק שמתי מילוי של תירס, אפונה וקוביות קטנות של טופו ברוטב של שמן זית, שום וקצת רוטב וסויה – יצא מצויין.
    אבל הכי טוב יצא המילוי של הפלאפל (מהמתכון של הפלאפל האפוי שלך) – יצא ממש מעולה – כמו לאכול פיתה קטנה שכולה מלאה פלאפל – מומלץ ביותר

    • יערה
      5 בינואר 2010

      היי gingi,
      המילויים נקראים מעניינים מאד, שמחה שהכנת והצליח!
      השילוב בין הפלאפל לסמבוסק נשמע חיבור גאוני :-)
      תהנה מהבלוג,
      יערה

  15. רוני
    9 במרץ 2014

    המתכון נראה מעולה, האם ניתן וכדאי להמיר חלק מהקמח לקמח חומוס?

  16. עדי
    17 בספטמבר 2014

    אחרי מלא זמן שלא הכנתי את הסמבוסק המושלם שלך, החלטתי לעשות אותו לישיבת צוות בעבודה, חיפשתי את המתכון ולא מצאתי בעמודים הראשונים של גוגל.. עשיתי מתכון אחר והוא ג-ר-ו-ע!!! אני פשוט טיפשה שלא חיפשתי עוד ועוד את המתכון שלך. את לא מבינה כל המטבח קמח ובצק דבוק בכל משטח הבצק במתכון שעשיתי פשוט היה דביק וקילו שלם של קמח מלא זה מה שזר לו לאט לאט להתייצב אבל הסמבוסק יצאו יבשים לגמרי ובמתכון רשום לשים ביצה וזה לא ממש עשה טוב לסמבוסק בקיצור יצא לי סמבוסק שחרחר וכבד ! מבאס ביותר.. וזה מפליא שהסמבוסק שלך הוא כ"כ פשוט וטעים.. בקיצור הייתי חייבת לשתף כיוון שבמתכון השני אין אופציה לכתוב תגובה..

השאר תגובה

 

 

 

חזור להתחלה
אתר מותאם לנייד אתר האינטרנט